Wedstrijdverslag Zwolse Grachtenrace

Zaterdag ochtend vertrokken de 6 vrouwen hun stuurman en ik als a House of Happiness sloeproei verslaggever om 7.30 vanuit IJlst naar Zwolle.In de sloep mijn fiets om in Zwolle de boot overal te kunnen volgen, foto’s te maken en aan te moedigen. Harde wind, bewolkt en af en toe nog een paar spatten regen. Maar in Zwolle scheen de zon en was het een zomers sfeertje in de stad;

Start dames zwolse grachtenrace
De start van de dames teams begon om 11.30, en met tussen pozen van 3 min. vertrokken er 3 sloepen voor de race over 16.5 km

De Beluga had een snelle start en de hele race waren ze uiterst fel en jagend op een positie voorop in het wedstrijdveld van 27 dames sloepen. De wind zat tegen, de zon mee en uiteindelijk kwam de Beluga, gestart als 14de als 5de over de finish.

De uiteindelijk uitslag in het algemeen klassement was een vierde plaats, en in hun klasse, dames 6 tweede klasse, waren ze eerste, met een totale roei tijd van 1:49:57, en een geleverd wattage van 54.86, een resultaat om trots op te zijn en dat onder de goede leiding en de tactische stuurmanskunst van stuurman Fedde.

In de bijlage een lijstje met de uitslagen. Deze komen tot stand door de handicap van ieder sloep in de berekening mee te nemen. Toch nog een uitslag. 1e in onze klasse!

A House of Happiness is waardig en stoer in Zwolle aanwezig geweest, alleen jammer dat ik geen banier had. die had ik stiekem mooi aan dei brug bij start en finish kunnen hangen. Ik weet het voor de volgende keer!! Zaterdag is er weer een race in Terherne.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.