Het is 1 november en we vertrekken al vroeg naar Muiden voor een superspannend weekend. Nauwelijks geslapen die nacht want we hebben behoorlijk de kriebels. Gaan we echt Nederlands kampioen worden of worden we toch tweede? We zullen het zien!

De eerste race is al om half 11 met Anneke, Maaike, Ester, Marry, Hinke Lies, Rixt. en stuurman Fedde. Degenen die niet roeien deze race gaan met Frank mee in zijn snelle boot. De mannen van onze vereniging hebben ook een supersnelle boot geregeld zodat we de meiden goed aan kunnen moedigen. Daar zal het in ieder geval niet aan liggen!.

De Beluga start 4 minuten na de Pulp Fiction. Zij mogen niet te ver op ons uitlopen want dan kunnen we het wel schudden. Even voor Pampus, dichtbij de eerste boei liggen we te wachten op de Beluga. Ineens zien we voor ons dat de Pulp Fiction in de problemen is gekomen bij de boei. Door een stuurfout krijgen ze een aanvaring en verliezen daardoor kostbare tijd. Voor ons natuurlijke hartstikke gunstig maar wel ontzettend sneu voor de meiden uit Makkum! Wat zullen ze balen!.

Onze meiden roeien hartstikke goed maar er moet nog een tweede race geroeid worden, er kan nog van alles gebeuren. De spanning loopt weer enorm op. Gelukkig gaat alles goed en roeien we ook de tweede race hartstikke goed met Anneke, Maaike, Pien, Tanja, Cora, Francisca en stuurman Erwin.

Na afloop lekker nagenieten op ons schip de Eenhoorn. We weten dan al dat we de eerste race hebben gewonnen en de tweede race tweede zijn geworden. Eigenlijk weten we dan al genoeg maar ja, we geloven het pas echt als we de prijs in handen hebben.

Na het super lekkere eten, gemaakt door Anneke en diverse andere keukenprinsen en prinsessen, vertrekken we naar de tent voor de prijsuitreiking. Als we binnenkomen worden we al door verschillende mensen gefeliciteerd. Zou het dan toch echt?? We moeten nog behoorlijk lang wachten maar eindelijk worden we als winnaar uitgeroepen en gaan we het podium op. Wat een feest! Compleet met bierdouche gaan we helemaal uit ons dak! Wat een ontlading na al die spanning.

Daarna lekker swingen en genieten van onze overwinning. De volgende dag moeten we nog een laatste keer aan de bak voor de eerste prijs voor MPM. Ook deze is in the pocket .Een mooie race met veel wind en golven. We winnen de derde wedstrijd met grote overmacht. Dit betekent dat we dit weekend dus alles winnen wat er te winnen valt. Ook de wisselprijs kan weer mee naar huis!

Nu eerst even rust. Lekker nagenieten met de foto’s, filmpjes en felicitaties van familie buren en vrienden. Binnenkort begint het winterroeien op zondag in de Iwan Franco en in maart gaan we weer echt los voor het nieuwe seizoen.