17 mei iepen Fryske kampioenskip sloeproeien Lemmer

Een week na de wedstrijd in Grou roeien we al weer een wedstrijd. Deze keer in Lemmer. Een lange wedstrijd van 22 km. Omdat we de HT in de Iwan Franco gaan roeien, leek het ons een goed idee om deze wedstrijd ook in deze sloep te roeien. Een prima voorbereiding voor de HT.

In eerste instantie waren we blij met het mooie weer maar onderweg werden we toch wat minder blij:wat was het warm! Snikheet gewoon. Sommigen van ons hadden hier toch wel heel veel last van. Als we moeten kiezen dan toch liever bewolkt en af en toe een buitje, hoe gek dat ook klinkt!

We startten samen met nog een andere sloep als eerste en roeiden het eerste stuk over de Groote Brekken aan kop. Na het keerpunt werden we al snel ingehaald. Wel even wennen. In de Beluga halen we anderen in i.p.v. zij ons. Op het meer stond er nog wel een lekker briesje maar eenmaal in de Lange sloot werd het echt bloedheet. Hier werden we nog ingehaald door de Lytse bear uit Joure. (naar later bleek de winnaar van de wedstrijd) De stuurvrouw van deze sloep stuurde te dicht langs ons waardoor we met de riemen in de knoop raakten. Heel vervelend want daardoor waren we helemaal uit ons ritme. Na wat gevloek en gescheld ploeterden we weer verder.

Na de wedstrijd kwam de stuurvrouw van de Lytse Bear nog even sorry zeggen. Dat was wel op zijn plaats!

Het laatste stuk weer over het meer (derde keer!) hadden we tegenwind en dat is met de Iwan Franko ontzettend zwaar. Er waren momenten dat het leek of we helemaal stil lagen. Helemaal gebroken kwamen we na 2 uur en 54 minuten weer aan in Lemmer. Omdat het zo zwaar was en niet iedereen optimaal kon presteren vanwege de hitte, hadden we weinig vertrouwen in een goede afloop. Toch haalden we tot onze verbazing een eerste prijs in de tweede klasse. Weer een mooie beker mee naar huis!

In het algemeen klassement eindigden we als vierde. Van de 21 sloepen toch een mooie prestatie!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.