Spannende strijd bij het Sloeproeien tussen Beluga (Sneek) en Pulp Fiction (Makkum) dit keer in voordeel van Beluga beslecht!

Deze week reisden de sloepen in alle vroegte af naar het Veerse Meer in Zeeland, waar zaterdagmiddag de Veerse Meer Sloepenrace is gewonnen door de dames van de Beluga uit Sneek!

In een super spannende race van 16,8 kilometer op het brakke water kwamen de dames van de Sloeproeivereniging Woelwater uit Sneek met een ongekend hoog wattage voor vrouwensloepen – 59,21- in 1.50,58 over de streep. De Pulp Fiction uit Makkum startte – om het spannend te maken – gelijktijdig met de Sneker dames en bleef de hele race in haar kielzog roeien. Het bleef spannend tot de laatste slag. De dames uit Sneek finishten twee seconden eerder. Bijzonder is dat deze twee sloepen uit de 1e klasse de hele hoofdklasse achter zich lieten. De hoofdprijs – een Veerse Draak – ging dus mee naar Sneek. De Lytse Bear uit Joure eindigde als derde in het algemeen klassement, zodat de leus „ien, twa, trije” in Zeeland te horen was.

Na de gezamenlijke roeiersmaaltijd volgde ’s avonds een unieke vlootschouw. De sloepen en roei(st)ers hebben een metamorfose gehad, en roeien feestelijk verlicht de avondrace. Een uniek evenement!