Tachtig sloepen verzamelden zich afgelopen zaterdag in de pittoreske kom van Langweer voor een sloepenrace van ruim 15 kilometer. Een spektakel, want Langweer is de laatste genomineerde race van het sloeproeiseizoen. Voor de vrouwen was het dé race waarin de plekken voor het Nederlands kampioenschap verdeeld zouden worden. Met als resultaat dat de Sneker dames van Sloeproeivereniging Woelwater de derde plek van Nederland hebben veilig gesteld in een spannende strijd met de concurrente Gia Light uit Rutten. De dames van Lytse Beer uit Joure zijn bij de dames eerste. En de Makkumer Meerminnen gingen er met de tweede plek vandoor. De huldiging is tijdens het slotweekend in Muiden op 3 november 2017.

De goede resultaten van de Sneker roeiers zijn beloond met een mooi sponsorcontract. Want Sloeproeivereniging Woelwater heeft voor de komende vier jaar Klaverblad Verzekeringen als hoofdsponsor binnengehaald!

Als je dit roeispektakel een keer live wilt zien. De mannen van Sloeproeivereniging Woelwater strijden volgende week door de Amsterdamse Grachten voor een mooie wedstrijd klassering.